De dode hoek van klimaatmodellen  

Het is crisis. De politici zouden de noodtoestand moeten uitroepen, maar ze weten niet waarheen. Energie speelt zo’n hoofdrol in al onze wisselwerkingen dat ze die niet willen limiteren.

In dit boek wordt een totaal ander klimaat antwoord beredeneerd – nl. de AUTTOE-benadering – door diep in te gaan op het maatschappelijk krachtenspel waarbinnen de vraag naar energie wordt gegenereerd. Dat antwoord is 100% veiliger als de technologische waaghalserij waartoe wij nu door onze illusie-fabrieken (universteiten, hogescholen, TH's) – inspelend op onze energie-verslaving – worden verleidt.

In hun race naar voren – de energie-transitie dus – is niet ingecalculeerd dat ze via extreem innoveren wereldwijd de vraag naar energie dusdanig aanwakkeren dat het gebruik van fossiel alleen maar zal toenemen. Greta Thunberg te Stockholm heeft gelijk, er is verrekte veel haast bij.

—————

Dit in november 2018 verschenen boek, uitgegeven in samenwerking met Boekenbent, is uitverkocht, maar wel vindbaar in de bibliotheken in Nederland en België.

 

 

 

♦  All text contents are free to use
♦  Comments etc: ina@climate-clues.nl
♦  This site doesn't use cookies
♦  and doesn't apply user tracking